

## SCHEDULE: School of Performing Arts Thursday 6<sup>th</sup> April 2017, 08.00- 20.30

TIME	ACTIVITY	SPEAKER(S)	VENUE/ DURATION
08.00	Registration		Nketia Hall, Institute of African Studies (IAS) [2hrs]
10.00	Ushering in of guests	Abibigromma Resident Theatre Company, UG	Nketia Halll, (IAS) [10mins]
10.10	MC Opening Prayer Intro of Chairperson- Provost College of Humanities	Dr. Sarah Dorgbadzi Michael Ohene Okanta Jnr.	Nketia Hall, (IAS)
10.15	Chairperson's opening Remarks	Prof. Samuel Agyei- Mensah	
10.20	Welcome address by Acting Dean SPA	Prof. Kofi Agyekum	
10.25	Conference Conveners Address	Dr. Ekua Ekumah	
	Opening of conference by Vice Chancellor	Prof. Ebenezer Oduro Owuso	
	Performance interlude	Abibigromma Resident Theatre Company- Welcome performance	
10.30	FIRST KEYNOTE ADDRESS Performing Artistic Heritage and Vision: The Arts, the Academy and Industry	Prof. Esi Sutherland-Addy (IAS) UG	Nketia Hall (IAS) [45mins]
11.15	TEA BREAK		(IAS) [30mins]
11.45 -	Team Building Drumming Workshop	Kwashie Kuwor	Drama Studio(SPA) [60mins]
12.45			
12.45		Mark Flieshman(University of Cape Town ) South	Drama Studio[75mins]
14.00	Practice-led Research/Performance as Research Workshop–[Part One]	Africa	
14.00	LUNCH		School of Performing Arts Quadrangle [60mins]



15.00	Parallel session 1 Chair: AwoAsiedu  Education, Pedagogy and Performing Arts/ Alternative paths to Development	1.Promise Nyatepeh Nyatuame 2. Dr. Faustina Brew 3 Christopher Appiah- Thompson& Prince Ofei Darko 4. Joshua Amuah 5. Elias Asiama	Seminar Room 2 SPA [90mins]
	Parallel Session 2 Chair: MrDjisenu  Architectural Design and Technology in Performance/ Media and Education	1.Naa Omai Sawyerr, Richard Acquaye& Cynthia Agyeiwaa Kusi 2. C. Frimpong& Josephine Opong 3.IldikoCsajbok- Twerefou &Odolina Roussinov 4. Africanus Aveh	Seminar Room 3 SPA [90mins]
	Parallel Session 3 Chair :Dr Moses NiiDortey Creativity and Collaboration	<ol> <li>Senyo Okyere</li> <li>Nicolas Tetteh Kwashie Yawehson</li> <li>Michael Ohene Okanta &amp;Paa Kow Mensah Agyefi</li> <li>Samuel Bewiadzi &amp; Margaret Ismaila</li> </ol>	Music Seminar Room 1 [90mins]
	Parallel Session 4 Chair: Dr JoAmuah  Creativity and Collaboration – Second panel.	1.Frank Ferguson Laing Grace Takyi Donkor Michael Ohene Okanta 2. Emmanuel Aryee 3. Isaac Kobina Yeboah 4. Ayokunle Olumuyiwa Omobowale 5. Senyo Adzei	Nketia Hall, IAS[90mins]
		Exhibition Regina Kwakye Oppong Johnson Edu, Mamiya, Wendy Aku Sika & Belinda Ama Aflakpui	IAS Foyer
16.30	SeprewaMusic Performance	Asa Nkansah	Drama Studio [30mins]
17.00	Palmwine Music, Performance	Agya Koo Nimo	Drama Studio [2hrs]
17.30	Welcome Cocktails / Canapés		Drama Studio
19.00	PERFORMANCES  The Trial Or	'Mr. Black'	Seminar Room 3 [90mins]
	REDTAPEONBOTTLENECK	Bernard Akoi-Jackson	Drama Studio



## SCHEDULE: School of Performing Arts Friday 7<sup>th</sup> April 2017, 08.00- 20.30

TIME	ACTIVITY	SPEAKER(S)	VENUE / DURATION
08.00	Registration		IAS Foyer [45mins]
08.45	Intro Chairperson-Acting Dean SPA	Ms. Adwoa Arhine	Nketia Hall, IAS
08.50	Chairperson's Remarks	Prof. Kofi Agyekum	[45mins]
09.00	SECOND KEYNOTE ADDRESS The Importance of Creative Education for the Future Society and Economy	Prof. Jonothan Neelands (Warwick University) UK	[43][[13]
09.45	Q+A Chairperson's closing remarks	Prof. Kofi Agyekum	[15mins]
10.00	TEA BREAK		IAS Foyer [30mins]
10.30	Parallel session 5 Chair- Dr Edward Nanbigne Interdisciplinary Approaches /Diasporic Influences in Performing Arts	1. Rachael Diang 2.Joyce Osei Owusu& Kwamena Kwansah- Aidoo 3.Joyce Osei Owusu, Ekua Ekumah, Awo Asiedu & Kofi Anthonio 4.Christian Brown 5. Latipher Amma Osei	Nketia Hall IAS [90mins]
	Parallel session 6- Chair-Prof. Martin Owusu Connecting Theory to Practice	1. Daniel Appiah-Adjei 2.Thomas Bruce & Richard Acquaye 3.Forgive Norvivor 4.Eric Baffour Awuah	Seminar Room 3SPA [90mins]
	Parallel session 7- Chair- Dr. Kwashie Kuwor  Performance and processes/Folk performance practice and contemporary arts	1.Bernard Akoi-Jackson 2.Ama Aduonum 3. Adwoa Arhine 4. Aristedes Narh Hargoe	Music Seminar Room1[90mins]
	Parallel session 8-  Chair- Prof John Collins Performing Arts and Alternative	1.Agnes Afua Mensah 2.Mawuyram Quessie Adjahoe 3.Kenn Kafui	Seminar Room 2 SPA [90mins]



	Paths to Development	4. Margaret Ismaila & Patience Nukpezah	
12.00	PRACTICE -LED RESEARCH/PERFORMANCE AS RESEARCH- WORKSHOP(IFTR) Part 2	Prof. Mark Fleishman (University of Cape Town) SA	MawereOpoku Dance Hall, SPA [90mins]
13.30	LUNCH	TBC	School of Performing Arts Lawn [60mins]
14.30	Time with the Professionals  Comedy: Academy v Industry  Folk Performance Practice in Contemporary Creative Arts	KSM, Foster &David Oscar Odele Tevie, M.anifest David Dontoh	Nketia Hall, IAS [90mins]
	Performing The Industry	Obour, Okyeame Kwame, George Quaye	
16.00	Workshop When He First Made the Rainbow/ The Muses Came to Visit	Kobina Hagan	Seminar Room 3 [90mins]
17.30	Break		
19.00	Official conference Performance Ayi Kwei Armah's OSIRIS RISING adapted for the stage.	Theatre Arts Department Adapted and directed by Agyeman Ossei	Drama Studio
21.00	END		

## SCHEDULE: School of Performing Arts Saturday, 8<sup>th</sup> April 2017, 09.00- 18.30

TIME	ACTIVITY	SPEAKER(S)	VENUE / DURATION
09.00	Registration		[30mins]
09.30	Workshop International Academic Publishing in the Performing Arts(IFTR)	Prof. Jean Graham-Jones The City University of New York, USA (IFTR President)	School of Performing Arts Seminar Room 2[90mins]
11.00	Workshop The Art of Leadership in Times of Crisis	Prof Jonothan Neelands Warwick University UK	Seminar Room 3 [60mins]



12.00	Round Table – Moderator Dr. Agyeman Ossei Performing Arts and Evangelism	Rev. Dr. Joyce Aryee, Mr. Newman, Dinah Hopeson & Sarah Dorgbadzi	Nketia Hall [90mins]
13.30	Goodbye Lunch	SPA POP Band in attendance	SPA Quadrangle